26 November 2012

Takkan Melayu Hilang DiDunia,Tapi Melayu Mudah Lupa....

Lihat sudah tidak ramai lagi anak Melayu yang betul betul berani untuk mempertahankan keluhuran perlembagaan&kedaulatan negara ini seperti mana yang generasi sebelum ini pertahankan...
Semasa zaman pemerintahan Jepun dan komunis dulu, anak melayu berani bergadai nyawa untuk memerangi mereka agar negara ini mencapai kemerdekaan dan seterusnya kita semua dapat merasa kenikmatan hidup secara aman dan damai hingga kini.
Pengorbanan demi pengorbanan di lakukan oleh anak anak melayu hingga ada yang terkorban  semata mata demi agama,bangsa & Tanahair (ABATA).
Namun begitu, masihkah ada semangat kepahlawanan melayu dan darah panglima mengalir dalam tubuh anak anak melayu kini?Apa yg dilihat pada masa ini, anak melayu kini lebih sanggup untuk mengikut telunjuk cina DAP yang dahulunya menjadi musuh ketat orang melayu kerana dipercayai mereka ini komunis.
Mungkin akan ada yang mengatakan bahawa itu hanya filem, tapi cuba hayati lagu tersebut, lagu yang penuh dengan makna menyeru anak melayu mempertahankan negara yang tercinta ini.
Adakah anda semua mahu melihat kejadian seperti 13 mei 1969 tercetus kembali?
Adakah anda semua mahu melihat cina DAP memengang penyapu lidi yang memberi simbolik untuk mengusir melayu dari bumi melayu ini?
Adakah anda semua sanggup mendengar di sekitar jalan raya perkataan 'Malaysi" yang membawa maksud 'Mati Melayu'?
Hari ini kita lihat cina DAP sudah memainkan isu kemelayuan dan terus menghasut melayu untuk membenci melayu dan yang palin menyedihkan pula ialah, ada juga melayu yang menjadi talibarut cina DAP ini semata mata untuk meraih jawatan yang sudah lama diidamkan.Berapa lama melayu seperti ini akan berkuasa? melainkan satu masa nanti meraka sendiri akan dimusnahkan oleh cina DAP yang disokong oleh mereka pada masa kini.Anda sudah tonton filem tersebut? nampak bagaimana kekejaman mereka terhadap melayu? Adakah ini yang menjadi kebanggaan pembangkang kini?
Adakah mereka ini yang dikatakan oleh Mat Sabu sebagaai pejuang? Hinggakan Karpal Singh dan DAP beriya iya untuk membawa balik Chin Peng ke Malaysia? Bukankah mereka (PKM) ini telah banyak memusnahkan keluarga dengan membunuh orang orang kampung?
Bukan itu sahaja, mereka juga bertindak merogol anak anak dara orang melayu kerana kerakusan mereka untuk memerintah.
Inilah yang telah dilakukan oleh cina yang sememangnya benci dan marah pada orang melayu, walau pun bukan semua cina begitu, tapi kita harus ingat, sebagai melayu dan sebagai anak melayu, kita yang sepatutnya mempertahankan tanah air ini.
Jangan kita harap pada bangsa lain untuk mempertahankan negara ini kerana jika tidak kita siapa? Jika tidak kini bila? Jika tidak disini dimana?
Bangunlah wahai anak melayu, sedarlah, jangan sampai kita merempat di negara kita sendiri, pertahankan apa yang telah ditinggalkan oleh nenek moyang kita dan ingatlah bahawa perjuangaan mereka nanti akan menjadi sia sia jika kita sendiri terpaksa mengemis dalam negara kita sendiri.
Renungkanlah.......
RKP

PANASS!! Azizan Razak, Tipu Rakyat Kedah, Hidup-Hidup!! #TukarKedah...

(Detail dari blog Mummy Rokiah),ni membuktikan bahawa, Pas takdak kerja lain, selain membohong saja!!

Di dalam pembentangan Bajet 2013 pada 20 November 2012 MB Kedah Ustaz Azizan Abdul Razak menyatakan hasil Kerajaan Negeri akan meningkat sebanyak RM40 juta melalui hasil perolehan caj air kepada Kerajaan Negeri Pulau Pinang.

Kerajaan Kedah menjangkakan kutipan hasil negeri pada 2013 akan meningkat dari RM550 juta pada 2012 kepada RM640 juta. Peningkatan sebanyak RM105.6 juta ini bakal diperolehi dari hasil premium tanah di Langkawi, Alor Setar dan Bandar Baharu serta bayaran jualan air mentah kepada Syarikat Air Kedah Darul Aman (Sada) dan Kerajaan Pulau Pinang.

Dalam perkara yang sama Lim Guan Eng pada 24/11/2012 terkejut beruk bagaimana Kerajaan Kedah boleh mengeluarkan angka ini sedangkan tiada sebarang persetujuan dari Kerajaan Negeri Pulau Pinang malah jauh sekali memasukan peruntukan tersebut di dalam Bajet 2013 mereka.

Lim Guan Eng yang juga selaku Pengerusi Penang Water Authority Holding Bhd telah melenting (corky cocky & arrogant) dan cukup bertegas di dalam hal ini. Katanya di dalam sebuah akhbar tempatan berbahasa Inggeris "I've never met any Kedah official to discuss such a deal and there is no way we will ever agree to pay for water which flows into the state. If there is any confusion, it is on Kedah's side."

Tegas Guan Eng lagi "..as a matter of procedure there must be a (proper) document before you can table any anticipated revenue in the budget. You cannot just make up a number".

Mengikut tafsiran, konsep bajet ialah - 'satu pernyataan hasil dan perbelanjaan bagi sesuatu tahun (hadapan) yang digunakan sebagai alat perancangan dan pengurusan sumber-sumber ekonomi negara untuk memenuhi keperluan rakyat dan negara'.

Melihat percangahan, konflik dan keserabutan kenyataan kedua-dua Kerajaan di atas ini jelas membuktikan Bajet 2013 Kerajaan Kedah yang dibentangkan baru-baru ini ternyata ia merupakan satu belanjawan yang tidak ada intergritinya dan tidak berlandaskan fakta malah jauh untuk diterima pakai sebagai dasar, matlamat dan strategi Kerajaan yang akan dilaksanakan di dalam tahun budget, 2013.

Bagaimanakah satu angka hasil perolehan dimasukkan dari sumber kewangan yang tidak jelas dan tepat atau figure that pluck from the sky. Malah yang lebih mengeciwakan ialah bajet ini jika diterima ia merupakan satu pedustaan yang amat besar kepada rakyat negeri Kedah.

Walaubagaimanapun Kerajaan Negeri Kedah masih lagi ada masa untuk mendesak Kerajaan Pulau Pinang supaya membayar hasil air ini dan jika gagal mereka gagal tindakan menyekat air harus dilakukan. Jika masih gagal pimpinan PAS menanggung dosa kerana menipu rakyat.

McTheory:
Bajet Kedah, syok sendiri saja!!
RKP

25 November 2012

PWTC LENGANG TAKDE ORANG TANDA LYNAS SELAMAT.....

Ibu Pejabat UMNO Malaysia yang terletak di bangunan PWTC didapati lengang.
Ada yang mengatakan bahawa puak puak antilynas nak berdemo dan berhasrat untuk meletakkan sticker ABU (Asalkan Bukan UMNO) pada Sangsaka Bangsa iaitu bendera UMNO yang terletak disini.

Mana pulak perginya puak puak antilynas ni? Takkan baru diwar warkan bahawa kedatangan mereka akan disambut oleh pergerakan pemuda UMNO yang bersedia menerima kehadiran mereka disini.

Nampaknya puak puak antilynas yang diterajui oleh pembangkang memang suka melanggar undang undang dan perintah mahkamah.

Mahkamah telah memerintahkan dan memberi kebenaran untuk Lynas iaitu kilang nadir bumi ini beroperasi, apa lagi yang tak puas hati puak puak ni?

Sudah sudah la ikut telunjuk puak Pakatan Haram tu, susah susah nak bejalan jauh jauh hanya sebab kononnya Lynas tak selamat adalah tindakan bodoh.

Perlu diingat, dalam PAS ada seorang Doktor iaitu Dr Che Rosli yang pakar dalam bidang Nuklear dan beliau tak berani untuk keluarkan apa apa kenyataan pun yang mengatakan bahawa Lynas tidak selamat untuk beroperasi.

Untuk makluman pembaca semua, Sangkakala ada menerima maklumat yang boleh dikatakan berupa fakta jika diteliti dengan betul.

Mengikut kata sahabat Sangkakala yang tidak mahu namanya disebut ini, Malaysia dikhuatiri akan memiliki sebuah loji Nuklear dan akan menjadi kuasa besar dalam negara negara ASEAN, dan kuasa ini amat dikhuatiri oleh Singapura yang memang mahu menghancurkan politik Malaysia supaya mereka boleh menakluki serta merampas kekayaan negara ini.

Mereka ini dikepalai oleh PAP yang menjadi Ikon kepada DAP, perlu kita imbas kembali apabila ada kedutaan Singapura hadir semasa himpunan BERSIH baru baru ini untuk memantau keberkesanan strategi yang mereka cipta dan direalisasikan oleh penyokong penyokong Pakatan Rakyat yang berbangsa Melayu yang tidak tahu agenda sebenar disebalik semua kisah ini.

Perlu juga kita kaji bahawa, negara islam yang mempunyai tenaga nuklear hanyalah Iran dan Pakistan dan ini juga ditakuti oleh dunia jika Malaysia juga menjadi negara yang mempunyai kuasa nuklear, pada halnya Lynas bukanlah untuk menghasilkan nuklear untuk dijadikan senjata.

Melayu melayu yang meyokong antilynas mungkin tidak sedar akan kemajuan yang bakal dikecapi sekiranya Lynas ini b eroperasi, ramai anak anak muda yang akan mendapat peluang pekerjaan dan taraf ekonomi penduduk sekitar Gebeng dapat dinaikkan.

Semua ini adalah agenda politik dari pembangkang dan sekali lagi dimaklumkan bahawa ianya kemungkinan adalah dari hasutan PAP Singapura.

Melayu melayu yang menyokong antilynas perlu fikirkan juga kemajuan dan masa depan anak bangsa, jika semua yang dilakukan oleh kerajaan semuanya dipandang serong apakah kemajuan yang akan kita kecapi selepas ini?

Fikir fikirkanlah..


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

19 November 2012

Bukan nak menyuntik semangat kesukanan..Lain pula suntikan yang diberikan oleh KM P.Pinang kpd para Atlit Maraton.... #ApePunTakBolee

by RKP™

TOK GURU PAS akhirnya menampakkan 'wajah' sebenar dirinya...

Doa hancurkan UMNO/BN yg dibuat oleh adik Nik aziz, semasa himpunan kejadah pas. Langsung tak rasa sesal atau bersalah kepada dua kepala bengap Pas si hadi dan nik aziz. Malah mereka menyokong doa tersebut kononnya umno tidak islam.
Lihatlah betapa kurang ajarnya pas!! Oii org UMNO, korg bkn Islam ke? Takkan tak rasa panas? Nak tnggu tgk saja ka? Wake up bro, wake up! Org dah lucah muka kita, takkan nak biar????semakin di biar,semakin naik lemak.....
by RKP™

Beginikah teladan patut dicontohi???.......... p/s:Tok Aji ni lagi dasyat bila menfitnah sesama muslim...

by RKP™

Seorang 'Tokoh Agama tersohor' merangkap 'Pemimpin Negeri' yang mendoakan kehancuran sesama muslim....demi PKR,DAP... P/s:kalo rakyat tak sedar lagi,nauzubillah...

by RKP™

02 November 2012

Ibarat Ludah Ke langit,terkena semula muka sendiri.....

Kegagalan Lajim membawa masuk YB-YB UMNO dan BN ke dalam Sabah Front dan seterusnya menyokong Anwar telah membuatkan Anwar kembali melenting dan membuli Lajim.

Lajim gagal menarik YB Datuk Ghapur dan 4 ADUN UMNO, Lajim juga gagal menarik YB Bung, malah kegagalan Lajim menarik Datuk Osu Sukam, Datuk Hajiji, Datuk Karim Bujang, Datuk Datu Amir Kahar menyertai Anwar pada 12 Ogos yang lalu menunjukkan kelemahan Lajim yang membuatkan Anwar melenting.

Mantan SU Lajim memberitahu kita bahawa Lajim telah diperdaya dan terpedaya, janji-janji Anwar untuk membawa masuk jutaan Ringgit ke dalam saku Lajim sebenarnya hanya janji....
by RKP™

Tok nik aziz tak puas lagi nk kumpul dana sblm PRU13 krn sudah sedia tahu nasib yg akan menimpa #PRoPASbiaDAP pd masa hadapan...

by RKP™

Dj Mat Sapu - Gaya seperti seorang yg berkarima tinggi,tp sayang penuh dengan fitnah & hasad Dengki dan sanggup menggadai Agama,Bangsa &Tanahair sendiri...

by RKP™