19 March 2013

PAS PERAK Memandai-mandai ???

Itulah yang terjadi apabila PAS Perak memandai-mandai mengerahkan para pengikut pergi mengutip zakat.
Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Perak (Maipk) tidak mengalakkan mana-mana parti politik terutama PAS Perak yang menyalah gunakan status sebagai parti islam sewenang-wenangnya melantik amil untuk tujuan kutip zakat kerana ada berlaku penyelewengan.
Pihak Maipk curiga dengan agihan wang zakat diterima melalui amil lantikan parti politik (PAS) tidak akan sampai kepada asnaf yang layak.
Ini kerana,amil yang dilantik parti PAS Perak tidak mendapat tauliah dari pihak Maipk manakala wang zakat diterima tidak diaudit pihaknya dan dikhuatiri agihan dananya akan bertukar sebagai sedekah sahaja.
Amil parti PAS Perak yang dilantik dikalangan mereka tidak faham konsep dan takrifan asnaf yang lapan kerana mereka tidak mendapat maklumat sebenar mengenai asnaf yang layak menerima zakat!!

Psst: ish..ish..apa nak jadi dengan parti islam PAS Perak ni..dah kebulur sangat sampai duit anak yatim pun nak rembat.patutlah perjuangan depa ni tak direstui Allah...bawak-bawaklah bertaubat wehhh...!!!!TwitMe @redahkasipecah | fb : www.redahkasipecahpk@facebook.com